Van nu tot de Romeinen…….
en weer terug.

folder-wandeling-1


Wanneer:
2de zondag van de maand 13:30.

Andere tijdstippen:

Cultuurhistorische wandeling

Ruim 2000 jaar geleden rukten de Romeinen op naar het noorden en kozen de grote rivieren als de grens van hun rijk: de Limes.De legers haalden hun benodigdheden in de bestaande, Bataafse nederzettingen. Halder was zo’n nederzetting en kreeg dus veel Romeinse invloeden. Daarvan zijn nog veel sporen teruggevonden; zij kunnen worden bewonderd in Museum Romeins Halder, waar vandaan de wandeling start.

Tijdens de cultuurhistorische wandeling vertellen wij meer over de vondsten in Halder en zullen we enkele vindplaatsen bezoeken.
De wandeling voert door een prachtig landschap met een interessante historie. 
Door de eeuwen heen was dit gebied al bewoond. Er waren boerderijen, nederzettingen, versterkte huizen en kastelen.
Niet alleen in de Romeinse tijd, maar ook in de eeuwen daarna was dit gebied strategisch belangrijk. Daar zullen we het zeker over hebben.

Tijdens de wandeling lopen we als het ware terug in de tijd. We lopen van het heden naar de Romeinse periode (de vindplaatsen).

Op elke tweede zondag van de maand om 13.30 uur start vanuit/vanaf het museum. Van november tot april is reserveren, tot een dag van tevoren, noodzakelijk.
Kaartjes à € 5,00 (leden Brabants Landschap € 4,50) te verkrijgen aan de balie van het museum. Kinderen t/m 12 jaar gratis. 
Op deze dagen wordt alléén de wandeling gemaakt. Museumbezoek is mogelijk voor of na de wandeling. Toegang € 3,50, kinderen t/m 12 jaar gratis (leden Brabants Landschap € 3,00).

Van maandag t/m zaterdag is de wandeling mogelijk op aanvraag voor groepen (max 15 personen)Er wordt dan gestart met een inleiding in het museum, waarna de wandeling gemaakt wordt.
T/m 5 personen € 25, daarboven €5 p.p.
Informatie en reserveren.

                           

Scroll naar boven