Openingstijden:
dinsdag 11:00-16:00 uur; zondag 12:00-16:00 uur (van november tot april 13.00-16.00).

Groepen op afspraak, alle dagen van de week behalve zondag.

Entree:
Volwassenen: € 3,50;
kinderen t/m 12 jaar gratis;
Leden Brabants Landschap: € 3,00.

Adres: Haanwijk 5B, 5271 VG Sint-Michielsgestel t.o. Theehuis het Haantje.
Email: info@romeinshalder.nl

kaartje Haanwijk-Halder Parkeren Romeins halder Museum

Parkeren:
parkeerplaats tegenover Haanwijk 4 (buitenlokaal Brabants Landschap);
parkeerplaats tegenover Halder bij de Essche stroom langs de weg van St-Michielsgestel naar Vught en 500 m lopen.

Wat heeft het museum te bieden?
In een tiental vitrines exposeren we munten, aardewerk, glas- en metaalobjecten allemaal gevonden in de 60-er en 70-er jaren in Halder. (LINK naar collectie en vondsten). Ook tonen we een aantal reconstructies waaronder een pottenbakkersoven en een Bataafse soldaat.
De expositie geeft een goed beeld van de invloed van de Romeinen op de bevolking in Brabant tijdens de eerste jaren van onze jaartelling. Kijk hier voor meer informatie .

Voor kinderen
is het museum geschikt omdat het klein en overzichtelijk is. De introductiefilm is voor jong en oud en we beschikken over aangepaste materiaal voor bezoek van kinderen (spelletjes, speurtocht, hoe open je een Romeins slot? en Romeinse kleding).

Volwassenen
Vrijwilligers zijn u graag van dienst bij een bezoek aan het museum. Zij kennen de collectie goed, leiden u met plezier rond en beantwoorden graag uw vragen.
Bekijkt u de collectie liever zelf dan kunt u gebruik maken van interactieve touchscreens, teksten op de vitrines, een audiotour of een museumwijzer. De audiotour is In het museum op eigen mobiel te beluisteren.

Groepsbezoek
Van maandag tot en met zaterdag is het museum op afspraak met een groep te bezoeken. De rondleiding duurt ruim een uur. Kosten: € 50 excl. € 3,50 p.p. entree.
Het is ook mogelijk om een cultuur-historische wandeling te boeken, die leidt vanuit het museum naar de vindplaatsen van de vondsten. Kosten: t/m 5 deelnemers € 25, daarna € 5 p.p.
Neem voor beide bezoeken altijd tijdig contact op met reservering@romeinshalder.nl

Voor scholen hebben we aparte educatieve programma’s voor basis en voortgezet onderwijs, zie informatie voor scholen.

Er zijn verschillende buitenaktiviteiten
Elke 2de zondag van de maand -het hele jaar door- om 13.30 uur is er een begeleide cultuurhistorische wandeling naar de vindplaatsen van de vondsten. In de periode november t/m maart is reservering, uiterlijk een dag van tevoren, noodzakelijk. Kaartjes à € 5 verkrijgbaar aan de balie.

Veelzijdig Haanwijk
Het landgoed Haanwijk is in het bezit van Brabants Landschap. In de diverse gebouwen en in de tuin bij het landhuis zijn o.a. in de periode april t/m oktober op de 2de zondag van de maand verschillende activiteiten. Meer informatie over die activiteiten.

Picknicken en spelen.
Naast het museum bevindt zich een heuvel met picknicktafel, waar gespeeld kan worden met een waterpomp en klauterboomstammen.

Wilt u de omgeving verder verkennen?
Dit kan met “Vossenstreken“, de avontuurlijke app voor de hele familie. De app biedt wandelingen in Noord-Brabant en de provincie Antwerpen in België. Bij het museum, op landgoed Haanwijk, kunt u twee routes kiezen: Roerige Romeinen en Knarsende Knagers.

Voor fietsliefhebbers is er een fietsroute van ruim 30 km die over Haanwijk loopt en geïnspireerd is op de invloed van de Romeinen in het Groene Woud.

Voor meer informatie over het museum: info@romeinshalder.nl

Scroll naar boven