Vrijwilligerstaken

Gastvrouw of gastheer

Wij zoeken vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer onze bezoekers kunnen ontvangen, de toegangsgelden innen en administreren (enige digitale kennis nodig) en die de bezoekers op eenvoudige wijze wegwijs maken in ons kleine maar overzichtelijke museum.

We verwachten een minimale inzet van 4 uur per maand of twee maal twee uur per maand; Onze openingsdagen zijn dinsdag en zondag. Dinsdags zijn er meerdere medewerkers aanwezig die dan allerhande taken uitvoeren alsmede het ontvangen van (eventuele) bezoekers.
De diensten als gastvrouw/-heer zijn hoofdzakelijk op de zondagen.

Rondleider groepen of scholen

Ook zijn er vrijwilligers nodig voor het begeleiden van groepen en schoolklassen. Voor de klassen is ervaring met kinderen gewenst. Voor het rondleiden van groepen is een langere inwerkperiode nodig. Daarvoor moet men bereid zijn om zich grotendeels zelfstandig in de materie te verdiepen.
Ter ondersteuning worden er om het jaar lezingen georganiseerd over de aspecten van onze collectie.

Andere werkzaamheden

Bezoekers ontvangen en rondleidingen verzorgen zijn de meest voorkomende taken. Maar er is meer te doen bv. bibliotheek beheren, werk in het depot met 130 dozen met hoofdzakelijk scherven, wandeling begeleiden enz.
Van grote invloed zijn de competenties die een vrijwilliger meebrengt, daar komen soms onverwachte mooie dingen uit voort.

Scroll naar boven