Wij zoeken vrijwilligers.

Voor ons museum zijn wij op zoek naar mensen die houden van de geschiedenis van onze omgeving en die het prettig vinden om mensen te ontvangen in ons mooie museum. Het werk in ons museum wordt alleen door vrijwilligers gedaan.
Wij zijn op vaste tijden geopend en daarnaast voor groepen op afspraak. De vaste tijden zijn op zondagmiddag van 12.00 – 16.00 u en op dinsdag van 11.00 –16.00 u. De groepen ontvangen we in overleg ook op andere dagen van de week.

Het gaat om twee functies:
1.    gastvrouwen en/of gastheren die onze bezoekers ontvangen, de toegangsgelden innen en administreren en die de bezoekers op eenvoudige wijze wegwijs maken in ons kleine, maar overzichtelijke museum; het gaat om een minimale inzet van eenmaal 4 uur per maand of tweemaal twee uur per maand;
2.    personen die bereid zijn om groepen te gaan rondleiden. Deze werkzaamheden worden in overleg met de rondleiders gepland. De rondleiders krijgen van ons de benodigde scholing.
De meeste groepen bestaan uit leerlingen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Daarnaast ontvangen wij groepen geïnteresseerden, zoals leden van historische verenigingen, heemkundeverenigingen en familie- of vriendengroepjes.

Ons museum is gevestigd op een inspirerende plek: het landgoed Haanwijk bij Halder. Speciaal voor ons is daar door Brabants Landschap een wederopbouwschuur gerestaureerd en geschikt gemaakt voor ons modern ingerichte museum. Hierdoor komen de voorwerpen uit de Romeinse tijd heel mooi tot zijn recht tegen de achtergrond van de lichte houtkleuren.

Er is een samenwerkingsverband met de Natuurgroep Gestel voor gecombineerd bezoek aan ons museum en een rondleiding over het landgoed Haanwijk.

Mocht u belangstelling hebben mail dan naar : info@romeinshalder.nl, wij nemen dan contact met u op.

Scroll naar boven